Hållbar inredningsdesign

Hållbar design är mer än bara ett uttryck i tiden. Det är ett förhållningssätt till vår planet, vårt ansvar och även vår inredning.

Möbler som håller länge
Att tänka på hållbar design kan innebära att köpa dyrare kvalitetsmöbler med längre hållbarhet. Att avstå från de billigare kedjornas slit och släng-produkter. Men det måste inte för den delen bli dyrare. Att besöka auktioner, loppmarknader och antikhandlare kan generera i högkvalitativa möbler från förr, då tillverkningen var på ett sådant vis att de fortfarande står sig bättre än många nytillverkade möbler idag.

Att tänka på materialen
Ekologiska material är något att eftersträva när man handlar inredningsprodukter. Om inte bara för att sponsra den ekologiska handeln i en vacker produkt, så även för att minska mängderna av flamskyddsmedel och andra andra giftiga ämnen som redan når relativt höga doser i moderna hem.

Är det ändå plastmaterial man söker snarare än rena naturmaterial så finns alltfler inredningsdetaljer i återvunnen plast, så som brickor, lampor och möbler. Även underhållsfria utemöbler tillverkas allt oftare i återvunnen plast, det kan exempelvis vara återvunna mjölkförpackningar som fått nytt liv och åter kommit till användning på detta vis.

Vintage har aldrig varit hetare än nu. Det finns bord som tillverkas av återvunna dörrar, lampor från återvunna industridelar och mycket mer. Den som är intresserad av vintagemöbler behöver ofta inte göra mer än att söka på internet efter närmaste återförsäljare eller handla online.