Har renovering blivit en livsstil?

Som nybliven bostadsägare är det först lätt att tro att det handlar om tillfälliga projekt: Bara köket blir omgjort, vardagsrummet målat och golvet bytt i hallen. Men projekten tenderar att bli fler och fler. Det kan vara värt att stanna till och tänka efter, har renovering blivit en del av ens livsstil?

Evighetsprojekten
Det kan både vara önskvärt och icke önskvärt att ständigt renovera på sitt hem. Att justera inredningsdetaljer i stor och liten skala. Om det inte känns roligt, utan mest ett onödigt ont kommer här några råd att tänka på:

  • Hemmet kommer slitas.Det är okej. Tillåt exempelvis barn- och husdjursperioden att få vara en tid då hemmet får slitas på. Det kommer en ny tid så småningom då det blir lättare att få tiden att gå ihop till att hålla hemmet så fint som man önskar.
  • En sak i taget. Fokusera på att göra ett projekt i taget och man bör tillåta sig att vila mellan projekten. Kanske är det sommaren som är ”projekttiden”, då man avsätter en bit av semestern för att måla om ett rum eller bygga om garderoberna.
  • Att handla begagnade möbler och vintage kan ibland kännas avslappnade för någon som ständigt önskar ett hem i topp. Äldre möbler är ofta redan slitna, det är okej för det kan vara en del av det man uppskattar med just vintage.
  • Anamma uttrycket ”Det som inte är perfekt får vara charmigt”. Charm och hemtrevnad sitter inte det perfekta utan i känslan hemmet förmedlar.

Är det istället så att renoveringen är en del av avkopplingen är det bara att gratulera. Men en burk målarfärg och en pensel finns garanterat alltid något att bättra på. Vi vill också passa på att tipsa om vår blogg med inriktning på allt roligt man kan göra med fotoramar och sina finaste bilder. Du kan också hitta massor med roliga gåvor hos diverse profilföretag.

bild10Ytterpanel från Åttersta Såg