Inred som Karin Larsson

Den vita inredningsstilen har dominerat svensk inredning i många år. Det är nästan att många finner en viss rädsla för starka färger. Det är därför uppfriskande att dyka ned i Karin Larssons inredningsstil från kända Sundborn i Dalarna.

Så mycket orange, och ändå så snyggt
Karin Larsson var inte rädd för färger, tvärt om lärde hon sig att hantera det till ett mästervärk. Hennes och maken Carl Larssons hem inreds i starka färger, så som orangea möbler mot mörkgröna träpaneler, eller väggar i jordnära orange ton och gröna lister. Färgerna orange och grönt återkommer ofta i Sundborn. En annan vacker inredningsfärg är den mörkblå tonen som kommer i vitblårandiga mönster i mattor, stolstyger och dukar.

Hos Karin och Carl Larsson är väggarna berikade med konst och bonader, långt ifrån dagens minimalistiska svartvita tryck. Väggkonsten bidrar till den ombonade känslan och skapar naturliga blickfång på vägg efter vägg.

Pelargoner i överflöd
Vågar man inte ta steget till Karin Larssons utmanande, men fantastiskt vackra, färgskala, men ändå drömmer om en egen Sundborn-känsla kan pelargoner vara ett första steg. Ställ undan fönstrets orkidéer och ljusstakar för en uppodling av pelargoner. Ta gärna sticklingar och sköt om dem med lite extra näring. Vanliga terrakottakrukor duger gott.

För den som är intresserad av Karin Larssons inredning finns mycket information att hämta i litteratur och på internet, eller än bättre genom ett eget besök i Sundborn.