Svenskläraren sadlade om och grundade Lexington

Kristina Lindhe har alltid haft en passion för heminredning, ändå utbildade hon sig till lärare. När hobbyn växte sig starkare sa hon upp sig och grundade Lexington AB.

Efterlängtade sommarlov med mode och inredning
Som nyexaminerad lärare tillbringade Kristina Lindhe sommarloven i en mode- och inredningsbutik. Hon trivdes så bra att hon sa upp sig från läraryrket ganska snart och övergick till att bli företagare. Hon startade först en firma som exporterade svenska plädar i olika färgstarka modeller. Hon trivdes stort med att arbeta inom företagande, färg och form. Företaget och framgångssagan Lexington grundade hon 1997, då främst med inriktning mot bäddtextilier.

Med influenser från New England
New England är en inredningsstil, från den amerikanska östkusten, som alltid varit en gyllene tråd i Lexingtons design. Kristina har spenderat mycket tid i den amerikanska regionen och fastnade för designens lättsamma, opretentiösa men ändå privilegierade intryck. Att det är fler som uppskattar designen är ett faktum då Lexington idag är ett börsnoterat bolag med 115 anställda.

Klassisk inredning i New England-stil kan exempelvis innebära:

  • Breda ränder i exempelvis blått
  • Mattor i olika naturmaterial
  • Detaljer i korg och rotting
  • Någon eller några möbler i mörkare ädelträ

Nytta av pedagogiken
Lärarutbildningen kommer fortfarande till nytta för Kristina Lindhe, som ofta gör besök i olika svenska gymnasier, högskolor och nätverk för att utbilda om entreprenörskap och företagandets möjligheter.